رییس سازمان حفاظت محیط زیست می گوید: با وجود اینکه تغییر اقلیم جهانی با شدت بیشتری در ایران نمود پیدا کرده است، بسیاری از مسئولان هنوز تغییر اقلیم کشورمان را باور ندارند. حال آنکه مسائل آب شوخیبردار نیست. سرنوشت کشور سرنوشت آبی است ولی متاسفانه در حکومت هنوز به جمع بندی کلی نرسیده ایم که در زمینه کمآبی چه کنیم.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه شعارهای حوزه محیط زیست باید بهگونهای طراحی شود که قابلیت اجرا داشته باشد، گفت: حکومت باید شغل ایجاد کند، پس نمیتوانیم کارخانهها را تعطیل کنیم. اگر استاندارهای محیط زیستی بخواهد اعمال شود، باید ۸۰ درصد صنایع را تعطیل کرد.
کارشناسان حوزه محیط زیست میگویند «کابوس»ها و نگرانیهایی که پیش از آمدن عیسی کلانتری به سازمان محیط زیست داشتند اکنون به تحقق پیوسته و حرف و عمل کلانتری در حوزههای مختلف متناقض بوده است.
بخش کشاورزی اصلیترین مصرفکننده منابع آب کشور است و باید بتواند آمادگی برای تغییراتی بنیادین را کسب کند زیرا سیاستهای ناهماهنگ فعلی که بر محور افزایش برداشت از منابع آب و توسعه کشت استوار است، آیندهای تاریک را برای کشور ایران و نسل آینده رقم خواهد زد.
رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت: آقای کلانتری! هم وزیر کشاورزی بودید هم رئیس خانه کشاورز ،غیر از انتقاد چه کردید؟ میدانید تراریختهها چه خطراتی دارند و میخواهید مردم را با آن تغذیه کنید .
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به کانونهای داخلی گرد و غبار اظهار کرد: سعی داریم طی شش سال آینده کانونهای گرد و غبار داخلی را مهار کنیم. دولت نیز ۱۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی صرفاً برای مقابله با گرد و غبار استان خوزستان تخصیص داده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه در بهرهگیری از محیط زیست باید حقوق نسلهای آینده محترم شمرده شود، گفت: استفاده بد از تکنولوژی بیشترین ضربه را به محیط زیست میزند.
محیط بان استخدام می کنیم اما بدون اینکه آموزش ببینند تفنگ به دستشان می دهیم که در درگیری با شکارچیان مختلف یکی از دو طرف کشته می شود، از این رو آموزش محیط بانان باید جدی گرفته شود.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با تصریح بر اینکه نباید از مطالعات زیست محیطی فرار کنیم ، افزود: تمام کشور مشکل آب داشته و باید صنایع اببر به سمت سواحل بروند .
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه خشکی تالابها شهرها را در معرض خطر قرار داده است تصریح کرد: خوشبختانه آب شرب مورد نیاز خوزستان تامین شد اما مشکلات زیستمحیطی این منطقه همچنان باقی است. برای مهار گرد و غبار خوزستان ۳۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که این مبلغ تنها بخش کمی از گرد و غبار این منطقه را مهار خواهد شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر لزوم تامین حقآبه های محیط زیستی گفت: صرفهجویی در حقآبه زیست محیطی به نفع ما و مردم است. اگر آب کم است، برای همه کم است. امسال به دلیل کمبود آب، برق تولید نکردیم و با حداقل برق و مدیریت خوب وزارت نیرو در حال گذراندن پیک گرما هستیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به نامه محمد کاظمی - نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی - در خصوص افزایش نیافتن جمعیت وحوش در منطقه حفاظت شده لشگردر ملایر و کاهش جمعیت قوچ و میش و کل و بز در این منطقه اعلام کرد: تلفیق ژنتیک وحوش دو منطقه حفاظت شده خانگرمز و لشگردر ملایر در سال جاری صورت میگیرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با مشورتی که با رئیس جمهور داشتیم کل صنایع آببری که از مقداری بیشتر آب نیاز داشته باشند داخل سرزمین احداث نخواهند شد و همه باید در کنار سواحل جنوب و شمال کشور با رعایت ضوابط زیست محیطی مستقر شوند. جلوی طرحهای گذشته را نمیتوانیم بگیریم اما ازابتدای سال جاری اجازه تاسیس صنایع آببر را درون سرزمین ندادهایم.
به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، بخش زیادی از اسناد موجود در این سازمان، قابل ارائه به مردم است و برای انتشار آنها از مجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، مشکلی وجود ندارد.